AB-BR-DV 1 (Blu-ray- ja DVD-levyt samassa kotelossa!)Kansi Robin Hood

Koko perheen ooppera

JUKKA LINKOLA
ROBIN HOOD
Libretto JUKKA VIRTANEN
Ohjaus ja dramaturgia KARI HEISKANEN
Kapellimestari MIKKO FRANCK
Suomen Kansallisoopperan orkesteri, kuoro ja lapsikuoro

Jukka Linkolan ja Jukka Virtasen koko perheen ooppera Robin Hood valloittaa nyt kotikatsojat DVD/Blu-ray-julkaisuna. Päärooleissa seikkailevat Mari Palo, Ville Rusanen, Matti Salminen, Jyrki Anttila, Niall Chorell ja Päivi Nisula.

Jukka Linkolan koko perheelle suunnattu seikkailuooppera Robin Hood ilmestyy DVD- ja Blu-ray-tallenteena. Toteutuksesta vastaavat Suomen Kansallisooppera, levy-yhtiö Alba Records ja Yle. Kansallisoopperan tilausteos Robin Hood kantaesitettiin 2011.

Robin Hoodin vauhdikas draaman kehittely sekä ohjaus ovat Kari Heiskasen käsialaa, hersyvän libreton kirjoitti dramaturgin ja säveltäjän ideoitten pohjalta Jukka Virtanen. Näyttävän lavastuksen on suunnitellut Kati Lukka, puvut Marja Uusitalo ja valaistuksen Mikki Kunttu. Taistelukohtausten koreografiasta vastaa Seppo Kumpulainen. Esityksen tallenteella johtaa teoksen tilannut Mikko Franck. Kuvatallenteen monipuolinen ohjaus lähikuvineen on Ylen Hannu Kamppilan erittäin onnistunut työ. Jälkituotannon äänipuolen 2-, 5.1- ja 7.1-kanavaiseksi hoiti taitavasti Tomi Pietilä ja kuvapuolen julkaisuformaattiin Legenda Oy:n Ilkka Niemi tiimeineen.

Hienoa, että tämä mainio koko perheen ooppera on nyt kaikkien suomalaisten saatavilla, asuinpaikasta riippumatta, iloitsee Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Mikko Franck. Robin Hoodin esitykset ovat houkutelleet todella monen ikäisiä katsojia, lapsista ja teinipojista aina aikuiskatsojiin asti, joten nyt Kansallisoopperalla on todella mahdollisuus olla koko kansan ooppera.

Robin Hoodin roolissa tallenteella laulaa Ville Rusanen, Robinin joukkoja vainoavana sheriffinä Matti Salminen ja tämän hirmuisena äitinä Päivi Nisula. Marianin roolissa on Mari Palo, Gisbornen roolissa Jyrki Anttila ja Puna-Willin roolissa Niall Chorell. Tarina Sherwoodin maineikkaasta jousimiehestä sisältää perinteisen taistelun Nottinghamin sheriffiä vastaan, mutta tuoretta näkökulmaa tuo uusi arabialaistaustainen hahmo Jamila Melis Jaatisen tulkitsemana.

--> DVD/Blu-ray (2 levyä, molemmat versiot samassa kotelossa) Jukka Linkola Robin Hood - Koko perheen ooppera