ABCD 348 (1 SACD/CD)
Metsän poika
On The Fields Of Tapiola

Hakola - Kuula
Eteläpohjalaisia kansanlauluja
Kivi-laulut

Jorma Hynninen, baritoni
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Juha Kangas
, kapellimestari

Levyuutuudella Metsän poika kuullaan rautaisen baritoni Jorma Hynnisen tulkintoina Kimmo Hakolan orkestroimat Toivo Kuulan Eteläpohjalaiset kansanlaulut sekä Hakolan säveltämät Kivi-laulut.

Aleksis Kiven runot ovat keskeisintä kansallista omaisuuttamme, suomalaisuuden ydintä, josta myöhemmät sukupolvet ovat ahkerasti ammentaneet Eino Leinosta alkaen, muista kirjailijoista saati säveltäjistä puhumattakaan. Kimmo Hakola on onnistunut luomaan Kiven teksteihin mukaansatempaavia melodioita, joista voi ennustaa syntyvän parhaimpiin kansanlauluihimme vertautuvia kestosuosikkeja.

Juhani Koivisto kirjoittaa esittelytekstissään levyn teoksista:
Niin suomalaista kuin tämän levyn sisältö kansanlauluineen ja Aleksis Kiven runoineen onkin, teoksia yhdistävä tekijä on Pariisi. Kotiseutuaan kaipaava Toivo Kuula loi innoittuneimmat kansanlaulusovituksensa Pariisissa opiskellessaan, ja sata vuotta myöhemmin samassa kaupungissa Kimmo Hakola sai uudenlaisen kosketuksen suomalaisuuteen ja uppoutui Aleksis Kiven runoihin. "Olen melko varma, että olisin tehnyt ne eri tavalla Helsingissä", Kimmo Hakola on kertonut. Vieras kulttuuri sai suomalaisen sielunmaiseman avautumaan uudella tavalla. "Täytyy myöntää, että kaikki niissä lauluissa on tullut täysin sydämestä".

Levyllä orkesterina loistaa Juha Kankaan johtama Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri. Heiltä kuullaan Toivo Kuulan tuotannosta lisäksi instrumentaaliversioina Sulho Rannan jousiorkesterille sovittamat Preludi ja Intermezzo, Pekka Helasvuon sovittama Meren virsi sekä Juho Näykin sovittama Kuulan Häämarssi.

--> Metsän poika - On The Fields Of Tapiola Hakola-Kuula Eteläpohjalaisia kansanlauluja & Kivi-laulut