"Kumarru ottamaanKansi ABCD 304
kourallinen hiekkaa
ja anna sen valua
sormiesi välistä maahan" (Esko Valtaoja)

ABCD 304
Go to the Beach
Peppe Jalava Band

Reipasta turkulaisjazzia
Peppe Jalava Bandin uutuuslevyllä Go to the Beach kuullaan orkesteri- ja kamarimusiikin säveltäjänä myös tunnetun Pertti Jalavan jazzahtavampaa puolta. Levyn kaikki sävellykset ja sovitukset ovat hänen käsialaansa.

Vaikka Peppe Jalava Bandin kokoonpanot ovat tämän tästä vaihtuneet, on sille silti kertynyt oma sävelletty ja huolellisesti sovitettu ohjelmisto, jollaista ei monellakaan jazzyhtyeellä ole. Jos tarvitaan lisää kappaleita, on niitä aina saatavilla runsain määrin säveltäjän vinttikamarista: rock-jazzkappaleita pienyhtyeille on kertynyt jo noin sata. Monia pikkuyhtyesävellyksiään Peppe on mielellään versioinut aina uudelleen uusille kokoonpanoilleen, ja niinpä tälläkin levyllä kuultava ohjelmisto ulottuu vanhimmillaan kolmenkymmenen vuoden taakse.

Levyllä kuultavat kappaleet: Rosvon maja, Pinnalla ja ajoin alla, Ketju ja portti, Sateinen, Ulosottomies, Kirpputorilla, Menneen vapun huisku, Mene rannalle ja Sukellus.

Peppe Jalava Band on eri muodoissaan kulkenut neljännesvuosisadan mittaisen tien julkaistakseen nyt vihdoin ensimmäisen levynsä. Tulemalla kaikkien virallisten taidemusiikki-instituutioiden ja tunnustettujen jazzpiirien ulkopuolelta, hän on kovalla työllä ansainnut itselleen omintakeisen ja kypsän äänen, jota on vaikea kategorisoida, mutta helppo arvostaa. Tämä on aitoa, Peppe Jalavan näköistä musiikkia.

Peppe Jalava sävellyksistään:
Pyrin tuottamaan kuulijoille elämyksiä ja tunnetason kokemuksia, matkoja tai tarinoita ilman sanoja. Yleensä en kuitenkaan suunnittele etukäteen millaisia tuntemuksia haluan kuulijassa herättää, vaan annan teoksen syntyä omalla tavallaan ja elän siinä mukana.

Mene rannalle -raidalla lähtökohtana oli säveltäjää inspiroinut teksti tähtitieteilijä Esko Valtaojan kirjasta Kotona maailmankaikkeudessa, kappaleen tulkitsee levyllä lauluyhtye Toisinto.

--> Go to the Beach