CD kansikuvaVanhan liiton Texas-/Louisiana-lähtöinen instrumentaali-R&B on harvinaista nykyään, vaikka terveyspoliittisesti sille olisi kroonisesti käyttöä tässä superhektisessä ajassa, jossa tiedetään kaiken hinta, muttei paljon minkään arvoa.
...
Lukuisien juuri- ja jazz-hahmojen kanssa soittanut saksofonisti Masa Orpana hoitelee mainitun osaston niin vaivattomalla lämmöllä ja sielukkuudella, että Allen Toussaint diggaisi tätä varmasti, jos vain kuulisi. Kypsä on ensimmäisenä mieleen tuleva ominaisuus.

Koko tiimi soittaa erinomaisesti. Juppo Paavolan rummut ja Ville Vallilan basso svengaavat rennosti Jonni Seppälän nyppiessä sekaan pelkistettyjä kitarasooloja. Ville Rauhalan kontra tuo oman tukevan lisänsä esimerkiksi Slower Slower -balladiin, jossa johtajan tenori törisee kuin Ben Websterillä konsanaan.

Jussi Niemi, Soundi

 

koko arvostelu: http://www.soundi.fi/levyarviot/masa-orpana-travelin-home/

 

*****

...

Orpana on roots-miehiä, ja nytkin hakeudutaan jonnekin New Orleans -svengisen jazzin ja rhythm’n’bluesin maastoihin. Fats Dominon tapaiset svengailijat tulevat heti aloituksesta mieleen.
...
Vaikka vieraskappaleiden lähteistö on monipuolinen, lopputulema on varsin yhdenmukainen. Masana Orpana Honk on löytänyt stailinsa ja soundinsa, ja pystyy muokkaamaan mistä tahansa materiaalista omaansa.

Travelin’ home on umpityylikäs muhevan luomusvengin ylistys. Kaiken turhan riisuminen tuo kuulijallekin levollisen ja kiitollisen mielen

 

Pentti Ronkainen, Suomijazz

 

koko arvostelu: http://suomijazz.com/levyarviot/2014/10/orpana-masa-travelin-home/

*****

 

Saksofonisti matkustaa kotiin. Fyysisesti se on Kangasalla, mutta henkisesti jossakin USA:n etelävaltioissa.
...
Masa Orpanan kolmas oma albumi on soiva peli. Taito ja tyyli hahmottuvat selkeäksi kymmenen instrumentaalikipaleen kokonaisuudeksi, joka ei juuri selittelyjä kaipaa. Musiikin mukana on helppoa notkua ja lyödä jalalla tahtia.

 

Ilari Tapio, Satakunnan Kansa

 

koko arvostelu: http://www.satakunnankansa.fi/Arvostelut/1194939752555/artikkeli/masa+orpana+travelin+home.html

--> Travelin' Home