CD kansikuva

Keski-Pohjanmaan kamariorkesterilla on yksi kiistämätön mutta kapea vahvuus - yksinkertaisten, pienimuotoisten Itämeren alueen 1900-luvun jousiorkesterikappaleiden soittaminen. Tällä ohuella kärjellä orkesteri on kiilannut maailmanluokkaan, ja sillä se on tehnyt levyn toisensa jälkeen. Orkesterin uutuus "Silent Moods" on jälleen nautittava - ja jälleen kapea.

Tiiviin jousisoinnin ja laajahkon väripaletin ohella Keski-Pohjanmaan orkesteria sopii ylistää ohjelmiston tuntemuksesta.

...

Juha Kangas orkestereineen mitä ilmeisimmin rakastaa juuri tätä ohjelmistoa, koska soittoa sävyttää henkilökohtaiselta tuntuva rakkaus. Jos Erik Fordellin I folkton ja Tshaikovskin Elegia eivät levyä kuunnellessa pakahduta sydäntä, on syytä tutkailla sielunsa muureja.

...

Monen strategian mukaan kärki edellä on paras edetä, mutta alaa pitkään seuranneen kriitikon korvissa Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri tuntuu pysyvän kärki edellä paikoillaan.

 

Kuuntele Uudet levyt 28.8.2015, toimittajana Kare Eskola.

koko arvostelu

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/08/27/keski-pohjanmaan-kamariorkesterin-ytimessa

 

*****

 

Sympaattinen piirre Keski-Pohjanmaan kamariorkesterissa on, ettei se ole koskaan hyljeksinyt helppotajuisempaakaan jousilyriikkaa, joka usein pohjautuu kansansävelmiin.

Tällainen karkkiohjelma vaatii esityksiltä suurta vivahteikkuutta ja vipittömyyttä, ja sitä keskipohjalaisilta löytyy.

 

Harri Kuusisaari / RONDO

--> Silent Moods - Hiljaisia tunnelmia