”KAMUS-KVARTETTI KUUNTELEE HERKÄSTI


Kamus-kvartetin näkemys Jean Sibeliuksen Voces intimae -kvartetosta on hämmästyttävän tuore: se tuntuu kasvavan ihmetyksestä ja uuden löytämisestä – ehkäpä sisäisten äänien kuuntelusta. […] Kvartetin käsissä kolmesta hienosta teoksesta syntyy mielenkiintoinen, hyvin soitettu kokonaisuus.”

 

Samuli Tiikkaja / Helsingin Sanomat

***** (viisi tähteä)

Lue koko arvostelu: http://www.hs.fi/arviot/levy/a1450152152065

---------------------


Parempi tapa juhlia Sibeliusta


Alba-yhtiön uutuuslevyllä Kamus-jousikvartetti hoitaa tämän vuoden pakollisen Sibelius-juhlinnan tyylillä, jonka soisin yleistyvän. Voces intimae -kvartettoklassikosta tarjoillaan rikkeetön, persoonallinen tulkinta, joka kuitenkin asetetaan vuoropuheluun Jouni Kaipaisen ja Jukka Tiensuun kvartettomusiikin kanssa. Siksi levy on elävää taidetta eikä patsas isolla jalustalla.

Viulistit Terhi Paldanius ja Jukka Untamala, alttoviulisti Jussi Tuhkanen ja sellisti Petja Kainulainen ovat soittaneet Kamus-kvartettina kolmetoista vuotta. Joukkio on noussut Suomen kamarimusiikin kärkeen ja erottuu kirittäjästään Meta4:sta astetta laveammalla, rennommalla soinnilla.

Rentous ei tarkoita huolettomuutta - Kamus tekee läksynsä huolella, että voi sitä vapaammin heittäytyä kamarimusiikin huumaan.
...
Kaikkiaan kyseessä on punnittu, lämmin ja taiturillinen levy, joka vieläpä nostaa Sibeliuksen ilmaisun paremmin esiin kuin loputtomat kokonaislevytykset. Erityiskiitokset saa Sonja Saarikosken kirjoittama Kamus-kvartetin esittely, joka näyttää suuntaa pois persoonattomista CV-litanioista.


Kuuntele Uudet levyt 11.9.2015, toimittajana Kare Eskola.

Lue koko arvostelu: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/09/09/parempi-tapa-juhlia-sibeliusta


---------------------


Sibeliusta Kamus tulkitsee aidon intiimisti, vailla paasausta tai patetiaa.Harva kokoonpano pääsee tällaiselle yhteissoiton tasolle.Kamus vierittää syvyyksistä kirkkaasti piirtyvää jousipunosta. Rackista se tekee kimmoisan äänikaleidoskoopin: glissandot poukkoilevat leikkisän kumimaisina, huiluäänet sähkyvät kuin yhtenä ajatuksena.”

 

Auli Särkiö / RONDO

----------------------

 

Levyn arvostelu Ruotsin radiossa
Arvio 4/5

Kuunneltavissa TÄÄLLÄ

 

 

--> Different Voices - String quartets by Sibelius, Kaipainen, Tiensuu