Kun muusikko kohtaa sielunmusiikkinsa

Kitaristi Otto Tolonen käynnisti uransa voittamalla melkein kaikki kansainväliset kitarakilpailut. Debyyttilevyllä Tolonen keskittyi silti henkeviin ranskalaisiin miniatyyreihin. Nyt toisella levyllä Tolonen viimein esittelee musiikin, joka soi lähinnä hänen sieluaan. Sen musiikin on säveltänyt Hans Werner Henze.

...

Kokonaisuudessaan levy tuntuu hyvin elävältä ja henkilökohtaiselta konserttitilanteelta. On kuin Tolonen soittaisi juuri minulle, mutta juuri sitä mitä itse haluaa. Sellaista musiikki parhaimmillaan on.


Kuuntele Uudet levyt 23.10.2015, toimittajana Kare Eskola

Lue koko arvostelu: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/10/22/kun-muusikko-kohtaa-sielunmusiikkinsa

 

*****

 

Kitarataiteilija kiipeää huipulle

Klassinen Henze: Royal Winter Music. Otto Tolonen. Alba. (***** 5 tähteä)

Hans Werner Henzen tunnin mittainen Royal Winter Music koostuu kahdesta Shakespearen näytelmähahmojen innoittamasta sonaatista. […] teoksesta on tullut kitaristeille keskeinen koitos, joka muistuttaa vuorelle kiipeämistä. Happi siinä tahtoo loppua, vaan ei Otto Tolosella. Jo avausosan yrmeät näppäilyt ja kopaukset saavat tavattoman vivahteikkaan porrastuksen. Tolosen kyky pitää yllä useita sointi- ja voimarekistereitä, melodialinjoja ja rytmejä on vaikuttava. Se, mikä monissa muissa esityksissä kuulostaa pinnistetyltä, onkin yhtäkkiä loogista, soinnikasta ja aistikasta. […] Parempaa tulkintaa – ja äänitystä – saa hakea.

Jukka Isopuro / Helsingin Sanomat

 

Lue koko arvostelu: http://www.hs.fi/arviot/levy/a1447134758693

--> Royal Winter Music