ABDS 03   Eino Leino - Vanhoille & Puhtahat Pujeet

Seppo Istukaissaari, vocals; Marzi Nyman, guitar; Marzi Nyman, hammond; Ville Herrala, bass; Ville Pynssi, drums

Kokonaiskesto: 6:32

ABDS 03
EAN: 6417513400038
Hinta: 0 €    Osta!

Tämä levy kuuluu luokituksiin:
| Digijulkaisut | Kaikki levyt | Kevyet | Uusimmat levyt |
 

Raidat

6:32 

Linkit

Tämä on pelkkä Digijulkaisu ei ostettavissa fyyseisenä levynä vielä.

 

VANHOILLE

San. Eino Leino 1896
Säv. Seppo Istukaissaari 2017

 

PUHTAHAT PURJEET

San. Eino Leino 1893-1919
Säv. Seppo Istukaissaari 2017

 

Seppo Istukaissaari, laulu, torvet & mellofoni [2]
Marzi Nyman, kitara, hammond [1] & rhodes
Ville Herrala, basso
Ville Pynssi, rummut

Äänitys & miksaus, Markku Veijonsuo Varistoteles-studio

 

 

Kappaleet löytävät myös muista digipalveluista

Apple music
https://music.apple.com/fi/album/eino-leino-vanhoille-puhtahat-purjeet-single/1465949613


Amazon 


________________________________________________________________


Suomen kansan rakastaman runoilijan Eino Leinon runot saavat uudet musiikilliset asut! Tuoreiden kappaleiden avulla ylläpidämme elävää kulttuurillista suhdetta jo edesmenneen mestarin tuotantoon ja tutustutamme myös uudet kuulijat Leinon runouteen.


Leinon runoissa koskettaa niiden kielellinen rikkaus ja sointuvuus, luonnon kauneuden ja ainutkertaisuuden arvostaminen sekä ihmisen elon syvällinen ymmärtäminen osaksi sitä - asia, joka on tällä hetkellä vielä ajankohtaisempi kuin Leinon aikaan. Leino kuljettaa kuulijan voimakkain ottein läpi hyvän ja pahan, elämää suuresti arvostaen, käsitellen suuria teemoja kuten rakkaus, kuolema ja yksinäisyys. Runojen juuret ovat syvällä kalevalaisessa kansanrunoudessa ja maailmankirjallisuuden klassikoissa. Kirjoitelmassaan "Runous ja proosa" Leino kirjoittaa: "Suorasanainen kirjallisuus on vielä useimmiten kotoisin tästä maailmasta. Runojen maailma on toinen, usein pilvien, vielä useammin tulevien aikojen takainen."
 
Istukaissaari on kantanut ideaa Eino Leinon runojen säveltämisestä yli 20 vuotta. Säveltäessään hän on pitänyt Leinon tekstin ehdottomassa keskiössä, tietoisesti kirjoittaen mahdollisimman yksinkertaisin soinnuin ja laulettavin melodioin. Istukaissaari: "Rintamamiestalomme pönttömuurin loimussa, Leinon runokirjaa satunnaisesti availlen ja harmonioita pianosta tapaillen ovat sävelmät syntyneet con inspiratsioni! Toiset kuin itsestään, toiset enemmän aikaa vaatien, mutta aina runojen tunnelmista haltioituneena!"
 
Kappaleilla soittajien Marzi Nymanin, Ville Herralan ja Ville Pynssin taituruus ja musikaalisuus palvelee laulujen tunnelmaa. Äänityksestä ja miksauksesta on vastannut niin ikään taitava Markku Veijonsuo.
 
Kappaleet Vanhoille sekä Puhtahat purjeet on lohkaistu loppuvuodesta 2019 julkaistavalta albumista. Olkaa hyvät!