ABCD 400 April   ABCD 400 - April

Porin sinfonietta, Jan Söderblom, kapellimestari, Janne Mertanen, piano

Kokonaiskesto: 63:21

ABCD 400 April
EAN: 6417513104004
Hinta: 22 €    Osta!

Tämä levy kuuluu luokituksiin:
| Kaikki levyt | Klassis-romanttinen | Orkesteri | Piano | SACD/CD hybridilevyt | Uusimmat levyt |
 

Raidat

63:21 

Linkit

 

Turun orkesteri levytti Palmgrenin konsertot Finlandialle 90-luvulla, mutta tulkinnat ovat sekä kadonneet myynnistä että vanhentuneet.

"vahvistaa kuvaa maamme parhaasta pianokonserttosäveltäjästä, jonka vuolasta musiikkia kuuntelee naama hymyssä.-- Janne Mertanen on loistava valinta solistiksi - Chopin-spesialistina aloittanut lavahurmuri ymmärtää Palmgrenin viihteellistä tekstuuria, ja musiikki virtaa vuoroin salonkityyliin, vuoroin suurellisesti ja aina ilman pakkoa.--Tästä levyprojektista porilaisten kelpaa olla ylpeitä."

 Yle Klassinen/ Kare Eskola 12.5.2017

Porin Sinfonietta/Jan Söderblom, kapellimestari

Janne Mertanen, piano

 

Selim Palmgren

Piano concerto no.4 "April"

Piano concerto no.5, A Pastorale in three scenes, Exotic march

Pori Sinfonietta/Jan Söderblom

sol. Janne Mertanen

Nordic Highlights/2/2017

 

"Heti alkuvuodesta (2016) Mertasen eteen tuli yllättäen toinen suomalaisprojekti, kun hänet kutsuttiin levyttämään lyhyellä varoitusajalla Pori Sinfoniettan kanssa Selim Palmgrenin neljäs ja viides pianokonsertto. Se on osa Alban Palmgren-sarjaa, jonka aiemman osan Henri Sigfridsson oli jo tehnyt. Säveltäjä ehti tempaista maailmaansa. -Hänen pianomusiikkinsa on sikäli vastakkaista kuin Sibeliuksen, että siinä ei juurikaan tarvitse pähkäillä sitä, miten sen saa toimimaan. Säveltäjä oli itse hyvä pianisti, mikä kuuluu. Musiikissa on monia ilmeitä impressionismista neljännen konserton jazz-sävyihin ja viidennen suureen ja rapsodiseen Rahmaninov-tyyliin. Siinä riittää myös teknisiä haasteita. Vaikka Palmgrenin musiikki on usein elohopeamaista, siinä on myös syvälliset hetkensä. Ihmettelen, miksi sitä ei soiteta enempää. Itse aion nyt perehtyä siihen laajemmin. Aiemmin Mertanen oli jo levyttänyt Joonas Kokkosen pianoteokset ja ehti tavatakin säveltäjän, ennen tämän kuolemaa. Hän myös kantaesitti nuoruudentyön, vuonna 1939 syntyneen Pielavesi-sarjan, joka sisältyy myös Alban levyyn."

Rondo/Harri Kuusisaari 4/2016

 

http://www.musicweb-international.com/classrev/2017/Oct/Palmgren_PCs_ABCD400.htm