Mikkelin kaupunginorkesterille merkittävä kansainvälinen palkintoehdokkuusKansi ABCD 341

Mikkelin kaupunginorkesterin Adagio-levy on saanut merkittävän kansainvälisen palkintoehdokkuuden. Kapellimestari José Serebrierin johdolla äänitetty levy on nimetty 1600 äänitteen joukosta yhdeksi viidestä ehdokkaasta kilpailemaan Latin Grammy Award -palkinnosta vuoden parhaan klassisen levyn kategoriassa.

Adagio-levyllä kuullaan mm. José Serebrierin, Einojuhani Rautavaaran, Leevi Madetojan, Elliot Carterin ja Cristina Spinein musiikkia.

Latin Grammy Award -palkinnot myöntää yhdysvaltalainen musiikki- ja äänilevyalan ammattilaisten organisaatio National Academy of Recording Arts and Sciences. Sama organisaatio myöntää vuosittain myös musiikkiteollisuuden merkittävimpiin huomionosoituksiin lukeutuvat Grammy-palkinnot.

Vuodesta 2000 jaetut Latin Grammy Award -palkinnot myönnetään Latinalaisen Amerikan kielialuetta ja kulttuuria edustaville taiteilijoille. Mikkelin kaupunginorkesterin levy on mukana kilpailussa kapellimestari Serebrierin latinalaisamerikkalaisen taustan vuoksi. Uruguaylaissyntyisen Serebrierin ura alkoi legendaarisen kapellimestari Leopold Stokowskin assistenttina, ja nykyään hänet tunnetaan erityisesti mittavasta levytystuotannostaan maailman johtavien orkesterien kanssa. Hän on saanut vuosikymmeniä kestäneen kapellimestari- ja säveltäjänuransa aikana useita Grammy-palkintoja ja kymmeniä Grammy-ehdokkuuksia. Viime vuosina Serebrier on vieraillut johtamassa Mikkelin kaupunginorkesteria toistuvasti.

Mikkelin kaupunginorkesteri on 12 jousisoittajan muodostama ammattiorkesteri, jonka viimeaikaisiin saavutuksiin lukeutuvat mm. kutsuesiintymiset Great Mountains -musiikkifestivaalilla Etelä-Koreassa kesällä 2013. Orkesterin ylikapellimestarina on syksystä 2012 toiminut Sasha Mäkilä.

Latin Grammy Award -palkinnosta äänestää 22 000 musiikkialan ammattilaista, ja palkinnot myönnetään Las Vegasissa 21.11.2013.

Lisätiedot internetissä:
www.latingrammy.com/en
www. mikkelinkaupunginorkesteri.fi
www.joseserebrier.com
www.mikkelinkaupunginorkesteri.fi

--> Adagio