MASA ORPANAABCD 371
TRAVELIN' HOME

Alba ABCD 371 (1 CD)

Masa Orpana Honkin TRAVELIN' HOME -levyn julkaisukiertueaikataulu:

24.10. klo 21:30 Kuopion Musiikkikeskus, Jazzklubi
25.10. klo 20 Pirtti, Kangasala
12.11. klo 21 Paapan Kapakka, Tampere
13.11. klo 22 Storyville, Helsinki

Masa Orpanan uutuuslevy TRAVELIN' HOME edustaa poikkeuksellisen laajaa näkemystä rytmimusiikin alueella: aineksia on otettu muun muassa bluesista, New Orleansin rhythm and bluesista, jazzista, gospelista, countrystä sekä länsiafrikkalaisesta musiikista. Varsinkin instrumentaalimusiikin alueella tällainen runsaasti improvisaatiota sisältävä ja taiteellisesti korkeatasoinen musiikki, joka ei kuitenkaan ole puhtaasti jazzia, on erittäin harvinaista. Saksofonistit suuntautuvat yleensä muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta selkeämmin jazziin tai klassiseen musiikkiin, syvällinen perehtyminen ns. "juurimusiikkiin" on harvinaisempaa. TRAVELIN' HOME -levyn musiikki on tehty asenteella, joka ottaa kaikki nämä musiikkityylit yhtä tosissaan olematta kuitenkaan totista. Musiikkia ei ole tehty puristisella asenteella, elämänilo ja huumori kuuluvat mukaan kuvaan. Orpanan edellisen, "vakavampihenkisen", mietiskelevän ja lyyrisen BROTHERS-levyn jälkeen tämän levyn musiikki kutsuu paitsi kuuntelemaan syventyen, myös rentoutumaan, tanssimaan, laulamaan ja iloitsemaan!

Levyllä soittaa kokeneita, monenlaisen musiikin parissa työskennelleitä muusikoita ja teknikoita, jotka ovat tuttuja mm. yhtyeistä Anssi Tikanmäki Orchestra, Rakka, Groovy Eyes, Honky Tonk Men, Olmarin Unioni, Hehkumo ja Pauli Hanhiniemen Perunateatteri.

1 Waiting for the train (Orpana)
2 Stormy (Orpana)
3 Walkin' and thinkin' (Orpana)
4 Slower slower (Orpana)
5 Gone home (Eddie Harris)
6 Wade in the water (trad. arr. Orpana, Seppälä)
7 Searchin' (Leiber, Stoller)
8 Goin' to Kangasala (Orpana, Seppälä)
9 Inna slow motion (Orpana)
10 Ekedi (Manu Dibango)

MASA ORPANA HONK
Matti-Juhani Orpana (saksofonit), Jonni Seppälä (kitara & lap steel)
Villa Vallila (basso) & Juppo Paavola (rummut)

WITH
Wiley Cousins (piano) [1, 2, 6], Ismaila Sané (lyömäsoittimet) [2, 6, 10] & Ville Rauhala (kontrabasso) [2,9]

Äänitetty: Studio JJ:ssä Tampereella touko- ja lokakuussa 2013 • Äänittänyt ja miksannut: Juuso Nordlund • Äänitysassistentti: Tommi Matalamäki • Masterointi: Jaakko Viitalähde Virtalähde Mastering, Kuhmoinen • Tuottajat: Masa Orpana, Ville Vallila ja Juuso Nordlund • Executive producers: Joonas Widenius & Timo Ruottinen

***
Muista myös Jazzmuseo-yhtyeen konsertti Tampereen Pyynikinlinnassa 19.11. klo 18:30!
Arto Piispanen (piano), Lauri Hannu (kitara), Ville Rauhala (kontrabasso) & Masa Orpana (saksofoni)

--> Travelin' Home