ABCD 312 (1 SACD Hybridi)Kansi ABCD 312
Wolfgang Amadeus Mozart
Dancing Mozart
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Juha Kangas
kapellimestari

Tanssien lumoissa

Uutuusjulkaisulla Dancing Mozart kuullaan Keskipohjanmaan Kamariorkesterin tulkintoja Wolfgang Amadeus Mozartin teoksista. Mozart tunnettiin aikanaan innokkaana tanssijana ja levylle onkin taltioitu nyt hänen "tanssillisempia" töitään. Kun Mozart vuonna 1787 nimitettiin "keisarillisen ja kuninkaallisen kamarimuusikon" virkaan, hän toivoi että titteli olisi tulevaisuudessa tuonut hänelle vakaviakin sävellystehtäviä. Toisin kävi, Wienin hovi tilasi häneltä tukuttain tansseja, joita hoviorkesteri esitti karnevaaliaikana kuuluisissa Redouten-saleissa. Levyllä Mozartin tansseista kuullaan Viisi kontratanssia KV 609 ja Kuusi saksalaista tanssia KV 571, sekä näiden lisäksi Marssit D-duurissa KV 445 (320c) ja KV 335 (320a), persoonallinen Sinfonia G-duuri KV 129, Divertimento F-duuri KV 138 (125c), jossa latinalainen taituruus yhdistyy klassisen tyylin leppeyteen, oppinut kontrapunktiikka koomisen oopperan veikeyteen, Serenata notturna KV 239, jossa Mozart kokeili erikoista soitinnusta sekä tunteellinen Adagio E-duuri viululle ja orkesterille KV 261.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin Mozart-tulkinnat ovat saaneet tunnustusta ympäri maailmaa. Mozartin musiikille omistetut konsertit, joita KPKO on järjestänyt vuodesta 1990 lähtien, ovat olleet yleisömenestyksiä.

Levy julkaistaan lauantaina 18.9.2010 Kokkolassa Snellman-salissa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin konsertin yhteydessä. Konsertti alkaa klo 19.00 ja sen johtaa Juha Kangas.

--> Dancing Mozart – Tanssien lumoa