NCD 39 Lehdellä - Among the LeavesKansi NCD 39
Hämäläis-Osakunnan Laulajat / Esko Kallio, kuoronjohtaja

www.hamalais-osakunta.fi/hol

Takaisin luontoäidin kohtuun
"Esko Kallio on noussut kuoronjohtajiemme eturiviin. Hämäläis-Osakunnan Laulajissa on suurta keskittyneisyyttä, hiljaisessa luontomeditaatiossa hypnoottisuutta ja hurmiossa epäröimätöntä kirkkautta. Lyyrinen hyväilevyys ulottuu yksityiskohdista suureen luontoon sulautumisen tunteeseen. Matthew Whittallin As One Listens to the Rain (Octavio Paz) ja vuodenajat läpikäyvä, puolituntinen Shiki (Santoka Tanedan haikuja) yhdistävät monipuoliset tekniikat mestarillisesti pitkitettyyn hyvänolon tunteeseen."
Jukka Isopuro / Helsingin Sanomat

Kuoromusiikkityylimme kaivattua uudistamista
"Alex Freeman on säveltänyt levylle kaikkiaan neljä Aaro Hellaakosken runoa, ja aistinut niiden sävyt hyvin tarkasti. Vaihteleva, soinnillisesti palkitseva kokonaisuus ansaitsee paikan suomalaisten kuorojen perusohjelmistossa ... Juuri siirtymissä ja pitkissä linjoissa on myös Hämäläis-osakunnan laulajien vahvuus. Vaikka musiikissa tapahtuu outoja asioita päällekkäin ja vaikka teoksen kokonaisrakenne olisi hankala navigoida, HOL ei mene hämilleen vaan tekee musiikkia."
Kare Eskola / YLE Uudet levyt

Lyyrisen hienosointuisia luontokuvaelmia
"Hämäläis-Osakunnan Laulajat, maamme vanhin sekakuoro, viettää 80-vuotis-juhliaan julkaisemalla hämmästyttävän herkullisen levyn kotimaista kuorolyriikkaa, Lehdellä, jossa voimakkaasti läsnä oleva luonnontunne kulkee käsi kädessä elegisen hienon perussoinnun kanssa.
Ohjelmisto lienee vaatinut runsaasti verta, hikeä ja kyyneleitä. Innostus kuitenkin loistaa jokaisessa fraasissa ja soinnussa. Pääasiassa kamarikuoromainen eteerinen sointi saa ajoittain väistyä ekspressiivisten, mutta täyteläisten nousujen ajaksi."
Mats Liljeroos / Hufvudstadsbladet (Vapaa käänös CR / HOL)

"Hämäläis-Osakunnan Laulajat on Esko Kallion johdolla ottanut kunniainhimoisen urakan ja käynyt vaativan suomalaisen nykymusiikin kimppuun. Kuoroihmisen levykirjaston pakollinen levy tämäkin."
Reijo Kekkonen / Sulasol

"Pitkään olen odotellut, että nykyistä kuorosävellysidiomiamme tomutettaisiin. Hämäläis-osakunnan laulajien uutuus Lehdellä on tuttuun tapaan vapaatonaalista, hyvin soivaa ja laulullista kuorosatsia, mutta silti kokonaisuudessa on määrittelemätön raikkauden tuntu. Ohjelmisto vaatii hankalien tekstuurien ja rytmien saumatonta yhdistämistä toisiinsa, ja siinä kuoro onnistuu."
Kare Eskola / Rondo

"Hämäläis-osakunnan laulajien uuden levyn perusteella kuoro elää nyt hyvää kauttaan. Whittallin melkein kymmenminuuttisessa As One Listens to the Rain -sävellyksessä on häpeämättömän kaunista musiikkia ja hieno kokonaistunnelma. Freemanin neljä Hellaakoski-laulua luovat ympärilleen oman atmosfäärinsä. Graafinen runo Sade soi staattisena, vaikka runon painoasu olisi saattanut houkutella hyvinkin villiin musiikkiin."
Ilkka Ylönen / Muusikko-lehti

--> Among the Leaves